Bemutatkozás

Hungarian English German

 

 

"Az íjászat a nyílvesszők íjjal való kilövését jelentő tevékenység. A történelem során a vadászat és a hadviselés volt a két legfontosabb alkalmazási területe, napjainkban sportként él tovább."

Így határozza meg a Wikipédia az íjászatot. Mennyivel szebb és hozzánk sokkal közelebb álló az alábbi meghatározás,amelyet bowmanjoe weblapján találtam és nagyon megtetszett. Azóta idézem is mindenütt. Így szól:

„Mi is az íjászat maga? Egy sport, ami örökre rabul ejt, akár szabadidős tevékenységként, akár versenyszerűen űzöd. Szellemi sport, amihez nem nyers erő kell, hanem technikai felkészültség, okos taktika. Mindemellett, ha soha nem leszel a bajnokok sorában, akkor is nyertes leszel, hiszen szabadidődet gyönyörű környezetben, jó levegőn töltöd el, jó társaságban, jó barátok között.”

Erre szövetkeztünk mi is néhányan Hetényegyházán és, hogy hivatalos keretet adjunk tevékenységünknek, megalapítottuk a Hetényegyházi Íjász és Szabadidősport Egyesületet, rövidebb nevén a HÍSZE-t. Sokféle ember van közöttünk. Gyerek, felnőtt, nő és férfi. Egy dolog közös bennünk, az, hogy nagyon szeretjük ezt a szép sportot. Igyekszünk is a környezetünkben lehetőleg minél több embert rábeszélni, hogy próbálkozzanak minél többen megbarátkozni kedvenc időtöltésünkkel. Bemutatókat szervezünk a közeli iskolákban, de vállalati rendezvényeken is szívesen részt veszünk és megmutatjuk, hogy milyen jó dolog is az, amikor egy szépen kivitelezett lövés után a nyílvessző a cél közepébe vágódik. A rendőr nap, a köztisztviselők napja a mi jelenlétünkkel színesebbé vált. Ezeken a rendezvényeken már várnak bennünket, mi pedig nagyon szívesen megyünk. Várjuk azokat, akik szeretnének közelebbről is megismerkedni az íjászattal,és azokat is, akik szeretnék rendezvényüket színesebbé, érdekesebbé tenni egy szép íjászbemutatóval. Várunk minden kedves hetényegyházi és kecskemét környékbeli íjászokat, íjászkodni vágyókat!


 

Rólunk írták:

 


Egyesületünk által szervezett versenyeinkről beszámolók és hasznos információk.

 


 

"Az önzetlenség napjára érkeznek ők Szentirmay Barna vezetésével, aki a Vajda János Gimnázium biológia tanára. Azért jönnek, hogy az íjászatot velük és Ágoston László sportpedagógus vezette bicskei sporttársaikkal megmutassák mindenkinek, hogyan kell az íjjal bánni, amit ki is lehet próbálni velük a Battyhyány kastélyunk parkjában.

Velük érkezik Bicskére Csordás Nagy Mátyás, a 14 éves, a Kecskeméthez tartozó Hetényegyházán élő teljestávú magyar serdülő bajnok olimpiai íjász, a "szakma ifjú mestere".

Ő is a Hetényegyházi Íjász Szabadidő és Sport Egyesület (HÍSZE) tagja, aminek elnöke és edzője a Bicskén tanító Szentirmay Barna tanár úr, akit régi barátság fűz a rendezvény ötlegazdáihoz, a Vigyikán házaspárhoz."

forrás

A rendezvényen készült videót megtekinthetik lentebb:

 

A Coca-Cola reklámból ismerté vált zene segítségével mi is
megalkottuk saját, vicces videónkat.


 

Tevékenységi köreink: utánpótlás nevelés, íjászat, íjásztatás, íjász oktatás, íjász edzés, íjász bemutató, sportklub, íj, vessző, lőverseny, sportegyesület, íjászportál, szabad íjászat, sportszer, íjászati lehetőség, íjászfelszerelés, íjászoktatás, íjászpálya, íjászverseny, magyar íj, olimpiai íj, reflex íj, terem íjászat, terepíjászat, pályaíjászat, történelmi íjak, tradicionális íj, vadászíj, magyar íjász szövetség tagja, egyesület, szabadidősport, szövetség, versenyeztetés, bemutató, nyíl, nyílvessző, tradicionális, tradicionális íjak, történelmi, olimpia íjászat, vadász, hagyományőrző, hagyományőrzés, hetényi íjászok, kecskeméti íjászok, bács-kiskun íjászat, Hetényegyházi Íjász és Szabadidősport Egyesület.